Κουράκος Βασίλειος

Οστεοπαθητικός DO • Φυσικοθεραπευτής, MDT, MΤ • BodyGeometry Fit Expert and Retul Expert

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βούλα Αττικής.

Είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθηνών τμήματος Φυσικοθεραπείας το 2002 και εργάζεται ως φυσικοθεραπευτής μέχρι και σήμερα στο ιδιόκτητο Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο “Rest & Flex”.

Έχει κάνει δυο εξειδικεύσεις στην φυσικοθεραπεία, στην τεχνική McKenzie και στο Manual Therapy (χειροπρακτική).

Επίσης έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόζει βελονισμό (dry needling), trigger point therapy, KinesioTaping και άλλα.

Από το 2016 είναι ο επίσημος εκπαιδευτής για το προϊόν 3TOOL στην Ελλάδα.

Η γνωσιακή και επιστημονική του ανησυχία όμως τον ώθησε να σπούδασε οστεοπαθητική στo πανεπιστήμιο OSD Αμβούργο Γερμανίας (2014-2018). Ένα πενταετές πρόγραμμα σπουδών με ατελείωτο διάβασμα ανατομίας, φυσιολογίας, παθολογίας και θεραπείας.

Ενεργή δράση σε όλα τα συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια πάνω στον χώρο της φυσικοθεραπείας με επιστημονικό έργο:

team2

• “Laser στην Φυσικοθεραπεία: Μύθος ή Πραγματικότητα;”

• “Ψυχολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εφαρμογή της φυσικοθεραπείας”

• “Ακινητοποίηση – Επίδραση στο μυ”

• “Πρόγνωση Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου”

• “Ποδηλασία:  Άσκηση ή Τραυματισμός;”

• “Πέλμα και Τρέξιμο”

• “Αθλητική Μάλαξη”

• “Αυτομάλαξη”

Ενεργή δράση και στην οστεοπαθητική, με κορύφωση το Ευρωπαϊκό συνέδριο οστεοπαθητικής στο Βερολίνο Γερμανίας (2015)

Συστηματικά αρθρογραφεί είτε σε περιοδικά είτε στο διαδίκτυο με φυσικοθεραπευτικά θέματα γύρω από το τρέξιμο, κολύμβηση, ποδηλασία κλπ.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας, της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρίας Αλγολογίας, καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Οστεοπαθητικής.

Το 2010 εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα Body Geometry Fit (ειδικό πρόγραμμα εργονομικής εφαρμογής αναβατών πάνω στο ποδήλατο) στο SBCU στο Morgan Hill, California USA (Basic course) και το 2011 (Advanced course) και το 2014 στο Holzkirchen της Γερμανίας απέκτησε την επάρκεια καθηγητού και πλέον εργάζεται και ως Body Geometry Fit Expert.

Το 2016 μετά την συνένωση του Body Geometry Fit με την Retul, εκπαιδεύτηκε και στο πρόγραμμα Retul στην Γερμανία, και το 2018 στην Σλοβενία απέκτησε και την επάρκεια του προγράμματος Retul.

Το Retul Center που διευθύνει βρίσκεται στην εταιρία Kassimatis Cycling στον Πειραιά, που είναι μέσα στα 3 καλύτερα στην Ευρώπη.

Για πληροφορίες: kassimatiscycling.gr/body-geometry

Ο εθελοντισμός είναι μια προσωπική του ικανοποίηση. Το 1999 και το 2004 η συμμετοχή του ως φυσικοθεραπευτής στο αγώνα Σπάρταθλον, και το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού στο τμήμα υδροθεραπείας και θεραπευτικής πισίνας.

Από το 2010 συμμετέχει είτε οργανωτικά είτε ως φυσικοθεραπευτής σε αγώνες ποδηλασίας και τρεξίματος.

Η ποδηλασία, η κολύμβηση, ο μοτοσυκλετισμός, τα ταξίδια, η κιθάρα, κ.α. είναι μέρος του δυστυχώς περιορισμένου ελεύθερου χρόνου του.

Η συνεχής επιμόρφωση και ενημέρωση πάνω στο επάγγελμα του, καθώς και η τελειομανία του είναι στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.