Χαλαρωτικό μασάζ

Η τέχνη του μασάζ για θεραπεία και χαλάρωση χρονολογείται από πολλές χιλιάδες χρόνια και εκτείνεται σε όλο σχεδόν τον αρχαίο πολιτισμό. Λίγο πολύ κάθε μέρος του σώματος μπορεί να ωφεληθεί με κάποιο τρόπο από ένα σωστό μασάζ.

Το μασάζ χαλαρώνει το σώμα

Ακούγεται προφανές, αλλά ένα καλό μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσουμε τους σφιχτούς μας μύες, τη δυσκαμψία στις αρθρώσεις και τους τένοντες που πονούν. Επιπροσθέτως οι κινήσεις του μασάζ βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος, η οποία φέρνει επιπλέον οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα μέρη εκείνα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Το μασάζ διώχνει το άγχος

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα μασάζ! Όσο πιο χαλαρός και ήρεμος είναι ο οργανισμός μας, τόσο λιγότερες ορμόνες του στρες απελευθερώνονται στο σώμα μας.

Το μασάζ διώχνει την αϋπνία

Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα τη νύχτα. Προφανώς, το μασάζ έχει την ικανότητα να χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Θεωρείται ότι μπορεί να μεταβάλλει τα κανονικά εγκεφαλικά κύματα βήτα και άλφα, τα οποία έχουμε όταν είμαστε ξύπνιοι, σε κύματα δέλτα, τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα του βαθύ ύπνου.

Το μασάζ κάνει καλό στο δέρμα

Κατά τη διάρκεια του μασάζ το δέρμα ανανεώνεται από την αύξηση της κυκλοφορίας, η οποία φέρνει τα θρεπτικά συστατικά των σμηγματογόνων αδένων στην επιφάνεια και έτσι το δέρμα γίνεται πιο μαλακό και πιο εύπλαστο. Ακόμα, απομακρύνει το νεκρό ανώτερο στρώμα του δέρματος, βελτιώνει την υφή του και μπορεί να σας δώσει ένα ωραίο υγιή και λαμπερό δέρμα.

Το μασάζ βελτιώνει την πέψη

Το σημαντικότερο όφελος του μασάζ στο πεπτικό σύστημα είναι ο τρόπος που διεγείρει την κυκλοφορία των τροφίμων μέσω της πεπτικής οδού. Ωστόσο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει το φούσκωμα, τη δυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Το μασάζ εμποδίζει την κατακράτηση υγρών

Το μασάζ είναι μια φανταστική μέθοδος για την επιτάχυνση της ροής της λέμφου που αποτοξινώνει τον οργανισμό και εμποδίζει την κατακράτηση υγρών. Δίνει επίσης μια ανάσα στο ανοσοποιητικό και στο αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Το μασάζ βοηθά τους πνεύμονες

Το μασάζ σας βοηθά να αναπνέετε πιο εύκολα. Η διαδικασία του μασάζ στο στήθος, στην πλάτη και στο ανώτερο μέρος του σώματος βοηθά να χαλαρώσετε τους αναπνευστικούς μυς, οι οποίοι διευκολύνουν την αναπνοή. Η αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονες βοηθά να μεταφερθούν θρεπτικά συστατικά και απελευθερώνει από το σώμα το διοξείδιο του άνθρακα.